मानिस को मुटु एक मिनेट मा कति पटक धड्किन्छ ? Health Quiz in Nepali

मानिस को मुटु एक मिनेट मा कति पटक धड्किन्छ ? Health Quiz in Nepali




१. मानिस को मुटु एक मिनेट मा कति पटक धड्किन्छ ?

उत्तर : ७२ पटक 

२. मानव मस्तिस्क को तौल कति रहेको हुन्छ ?

उत्तर : १३५० ग्राम  देखि १४०० ग्राम सम्म

३. मानव शरीर को सबै भन्दा ठुलो  र मजबुद हड्डी कहा रहेको हुन्छ ?

उत्तर : तिघ्रा को हड्डी (femur)

४. शरीरको सामान्य तापमान कति रहेको हुन्छ ?

उत्तर : ३७ डिग्री सेल्सियस यानिकी ९८.६ डिग्री फरेनाइट

५. सामान्य मानिस को रक्त चाप कति रहेको हुन्छ ?

उत्तर : १२०/८० 

६. शरीरको रगत कुन अंग ले शुद्ध गर्दछ ?

उत्तर : मृगौला 

७. रातो रक्त कण को जीवन अवधि कति रहेको हुन्छ ?

उत्तर : २० दिन देखि १२० दिन सम्म

८. रगत शुद्धिकरण गर्ने प्रक्रिया लाई के भनिन्छ ?

उत्तर : डायलायसिस

९. मृगौला को तौल कति रहेको हुन्छ ?

उत्तर : १५० ग्राम 

१०. मृगौला मा पथरिया कुन  तत्व ले बन्ने गर्दछ ?

उत्तर : क्याल्सियम अक्सलेट (calcium oxalate)




DISCLAIMER: "नेपाली हेल्थ मीडिया डट कम" अनलाईन वेबसाइटमा प्रकाशन गरिएको आर्टिकलहरु केवल सूचना र सामान्य जानकारीको उद्देश्यको लागि मात्र हो. यो कसैको व्यक्तिगत परिस्थिति, पेशेवर चिकित्सा, निदान वा उपचारको विकल्पको लागि होइन. Read More...